Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul pentru IMM considera impozitul forfetar o masura eficienta, dar oportuna de anul viitor

sursa: banknews.ro 08 Apr. 2009
Tags: impozit forfetar, impozit

Impozitul forfetar este o masura eficienta de scoatere a economiei gri la suprafata, insa acesta ar trebui aplicat de anul viitor, a declarat miercuri ministrul pentru IMM-uri, Comertului si Mediului de afaceri, Constantin Nita.

"Este bine stiut ca peste 200.000 de firme din Romania nu platesc impozite. Tocmai de aceea, impozitul forfetar ar trebui aplicat, dar nu anul acesta, ci poate din 2010, pentru ca acest impozit ar putea omori respectivele IMM-uri in actualele conditii economice", a precizat Nita.

De asemenea, acesta a mai spus ca forma pe care o va lua impozitul forfetar in final este o problema de negociere in colalitie.

Totodata, reprezentantul ministerului IMM-urilor a afirmat ca impozitul forfetar nu a fost explicat cum trebuie, iar oamenii de afaceri nu au inteles modul de aplicare si avantajele lui.

Constantin Nita a declarat marti, pentru NewsIn, ca impozitarea firmelor care nu declara profit ar trebui sa se faca forfetar prin stabilirea unei sume fixe si nu trebuie sa se complice lucrurile cu grile si plafoane

Sursa www.banknews.ro 08/04/2009

Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016