Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masurile anticriza, blocate de partide

sursa: adevarul.ro 17 Aug. 2009
Tags: masurile anticriza, guvern, economie

Programele convenite de Guvern cu partenerii sociali pentru relansarea economiei au ramas doar pe hartie, ingropate in sertarele PSD si PDL. Reducerea cotei de TVA pentru alimente, scutirea de impozit pe profitul reinvestit sau plata datoriilor statului catre firme au fost amanate in repetate randuri.

La inceputul acestui an, dialogul dintre Guvern si patronate sau sindicate se purta in termenii cei mai amiabili si masurile anticriza erau convenite in deplin acord, rezultand un plan de actiune cu mari sanse de izbanda in lupta impotriva crizei.

Nu patronatele au cerut, ci Guvernul a propus partenerilor sai sociali plata TVA la incasarea facturii, plata rapida a datoriilor pe care statul le avea catre companiile private, si, in general, o relaxare rezonabila atat a fiscalitatii, cat si a birocratiei. Sa nu uitam de neimpozitarea profitului reinvestit, adoptata recent, dupa indelungi taraganari.

In locul acestor masuri, oamenii de afaceri s-au trezit cu o majorare anticipata a accizelor, in luna aprilie, si cu un impozit minim (numit si „forfetar“), in luna mai, al carui rost nu-l mai cunosc nici macar initiatorii.

Sursa Adevarul

Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016